Workshop Zelfbedrog

Wat je ziet ben je zelf 

Wij zijn er allemaal goed in om onszelf voor de gek te houden. Ten eerste omdat we altijd onze eigen kijk op de wereld hebben; we hebben ons oordeel al klaar over de dingen die we anderen zien doen. Door deze beperkte blik zien we alleen van anderen wat we willen zien.

Ten tweede omdat we onszelf ervan weerhouden om bepaalde dingen aan te pakken, want we hebben allerlei redenen verzonnen om het toch vooral niet te doen.

Ontdek waarmee jij jezelf voor de gek houdt en hoe je dit kunt doorbreken. Vind uit wat het effect is van hoe jij anderen ziet, en hoe anderen daarop reageren. Ontdek hoe je hiermee kunt omgaan.

Werkwijze 

Met interactieve oefeningen en voorbeelden wordt het ons duidelijk wat het gevolg is van ons denken en handelen vanuit een kader. Een trainingsacteur zorgt ervoor dat het geleerde haarscherp op je netvlies komt te staan. Ook behandelen we uitgebreid het verschil tussen waarnemen en interpreteren.

Daarna spelen we het ‘Sprookje van Zelfbedrog’. Dit is je persoonlijke queeste waarin je leert dat dromen uit kunnen komen maar dat er wel wat bij komt kijken. Je ontmoet de draak die je belemmert te doen wat je wilt doen, de ridder die je helpt en de fee die je aan het denken zet. Via systemische werkvormen en met de trainingsacteur worden belemmeringen waar mogelijk opgeruimd of je ontdekt hoe je er creatief mee om kunt  gaan. Je eindigt met concrete stappen die je gaat zetten om je doel te bereiken.

Resultaat 

Je hebt ontdekt wat het denken en handelen vanuit een kader inhoudt en hoe je dit kunt beïnvloeden. Je hebt geleerd dat dromen mag. Je hebt geleerd wat je weerhoudt te doen wat je zou willen doen. Je bent erachter gekomen hoe je de eerste concrete stap kunt zetten om je droom te verwezenlijken.

Voor wie 

Iedereen die het maar niet lukt om aan dat plan te beginnen dat al lang in het hoofd zit. Voor iedereen die vindt dat anderen belemmeren om te doen wat hij wil doen.

Trainingsinformatie: 

Groepsgrootte:  6 tot 10 personen

Duur: 2 dagen, met luchtige diepgang en speelse wijsheid.

Kosten: € 895,- per persoon exclusief arrangementskosten en BTW.

In overleg incompany te verzorgen.