Workshop statusverhoudingen

Wie de baas speelt, ís de baas!

Het spel van de rat staat synoniem voor het spel van statusverhoudingen tussen mensen. U hebt ze ook: die kennissen die om de een of andere reden de meeste invloed uitoefenen. Die als vanzelf de hoogste status bezitten. U bewondert ze om deze gave, en u haat ze tegelijk, om dezelfde reden.

Vind uit en kijk af hoe zij het doen, en doe het na of doe het beter. Doorgrond hun maniertje, en wapen u met een pasklaar antwoord. Verhoog uw eigen status, word informeel leider!

Uitgangspunt:

U ziet dat het spel van de beïnvloeding wordt gespeeld, en merkt dat u geen medespeler bent.

Doel:

U krijgt vat op het machtsspel dat tussen mensen wordt gespeeld.

Werkwijze: 

De theorie over deze materie is uiterst boeiend. Daar beginnen we dan ook mee, op een interactieve manier. U ontdekt wat het verschil is tussen een hoge en lage status, en hoe dat voelt. Door met een trainingsacteur te werken en verschillende werkvormen toe te passen, brengen we de theorie in praktijk.

U vindt uit hoe vaak u met een statusconflict te maken hebt, en hoe u de uitkomsten van dat conflict kunt beïnvloeden. Ook realiseert u zich welk effect het heeft op uw omgeving als u actief uw status gaat veranderen. Kortom: u ontdekt hoe het is om de baas te spelen, en zo de baas te zíjn. Tot slot van de training spelen we het Spel van de Rat.

Resultaat:

U bent er klaar voor om het spel van beïnvloeding in uw omgeving met verve mee te spelen. U doorgrondt uw medespelers en hun strategieën. U herkent een statusconflict in een vroeg stadium en weet daarop te reageren.

Voor wie:

Iedereen die wel de kwaliteiten heeft om een (informeel) leider te zijn, maar die dit in de praktijk niet blijkt te zijn. En iedereen die begrijpt dat het spel  om status draait, en dit spel wil meespelen.