Trainingsacteur

Als trainingsacteur lever ik een belangrijke bijdrage aan trainingen die te maken hebben met persoonlijke groei en de effecten van je eigen gedrag op jezelf en op de ander.

Tijdens rollenspellen ben ik de sparringspartner om diverse vormen van gedrag en het effect hiervan uit te proberen. Ik help om te ontdekken welk gedrag in een bepaalde situatie het meest effectief is. Ik probeer mensen er bewust van te maken dat je meer invloed hebt dan je denkt. Door het veranderen van je eigen gedrag in situaties waar dat nodig blijkt kun je het effect bij de ander beïnvloeden.

Werkvormen

 • 1 op 1 rollenspel

  1 op 1 rollenspel houdt in dat ik samen met de deelnemer een gesprek ga oefenen of een deel van een gesprek.

  Vooraf bespreken we een case van de deelnemer waar hij of zij mee wil oefenen.

 • Carrousel met een groep deelnemers

  In een carrousel doen we een oefening waarbij ik steeds kort voor een deelnemer ga staan of zitten. de deelnemers zitten daarbij in principe in een hoefijzer op hun stoel of staan.

 • Regietheater

  Met regietheater bedoel ik dat er twee acteurs een situatie/gesprek voor de groep spelen waarin veel ongewenst gedrag zit.

  De deelnemers kunnen het spel stop zetten en de regie nemen naar een gewenste situatie.

 • Acteren bij coachingsgesprekken

  Ik kan een bijdrage leveren aan een coachingsessie binnen een lopend coachingtraject door samen met de deelnemer gedrag te oefenen. Dit kunnen praktijksituaties zijn of oefeningen om beter met bepaald gedrag te kunnen omgaan.

 • Carrousel met een groep deelnemers

  In een carrousel werk ik zelfstandig met een kleine groep deelnemers door op een coachende manier met inzet van rollenspellen te werken aan gedragsverandering. Op het zelfde moment werkt een andere kleine groep met een trainer. na bepaalde tijd rouleren de groepen.

 • Trainingsacteren op Maat

  Zoals mijn bedrijfsnaam al zegt lever ik maatwerk. Samen bekijken wat er nodig is en hoe ik je daarbij kan helpen is mijn ding. Alle vragen zijn van harte welkom.